maandag 2 maart 2020

Het Korenveld: bungalows voor Helvoirt


De meest gestelde vraag onder bezoekers van woonbeurzen: komen er gelijkvloerse woningen? Steeds meer ouderen zoeken een bungalow, om later langdurig thuis te blijven wonen. Daarom koos Honk in Helvoirt voor gelijkvloerse woningen.

In de voetsporen van Vincent van Gogh

De woningen zijn gebouwd in nieuwbouwwijk Den Hoek in Helvoirt. Alle straatnamen in de wijk zijn geïnspireerd op schilderijnamen van Vincent van Gogh. De vader van Vincent was dominee in het dorp en woonde er met zijn gezin. Voor de architecten van de woning was het reden om een steen te kiezen die sterk doet denken aan de kleur van van Gogh's schilderijen van korenvelden.

Gelijkvloers wonen

Alle woningen in het project Korenveld zijn semi-bungalows: de slaapkamer en de badkamer liggen beneden, maar er is nog wel een extra ruimte voor logees of hobby's op de verdieping. De bewoners kozen met oog op de toekomst bewust voor het gemak van gelijkvloers wonen, maar waren bij aankoop nog prima te been. Daarom was de ruimte op de verdieping zeer welkom.

Energieneutraal gebouwd

Honk besliste in 2017 om alleen nog energieneutrale nieuwbouwwoningen te bouwen. In het bouwplan in Helvoirt beschikken alle woningen over een warmtepomp, die haar warmte met een bodemlus onttrekt aan de aarde. Zonnepanelen zorgen ervoor dat de kopers aan verwarming geen kosten kwijt zijn.

Ter gelegenheid van de start van de bouw verrichte wethouder van Hal van de gemeente Haaren in maart 2019 een openingshandeling. Hij feliciteerde de toekomstige bewoners met de eerste energieneutrale koopwoningen in zijn gemeente.Projectgegevens

ProjectHet Korenveld
LocatieHelvoirt, Sterrennacht en Ochtendgloren 
OpdrachtgeverHonk, Tilburg
Architectformat A:, Tilburg
AannemerHoutepen B.V., Goirle
MakelaarBeekhuizen Makelaardij, Helvoirt en AMB Makelaars, Vught
Programma3 koopwoningen
Periode2017 - 2019

Geen opmerkingen:

Honk © 2011 -