dinsdag 15 oktober 2019

Moerenburcht: samen wonen op een erf


Een bijzonder woonproject op een bijzondere locatie: dat wordt ‘Moerenburcht’ in Tilburg. Op een groene plek tussen twee spoorlijnen, komt een bouwplan dat de bewoners zelf mee kunnen bedenken. De voorbereidingen zijn gestart.

Kijk direct op de website van Moerenburcht voor alle beschikbare informatie.

De locatie ligt waar het spoor vanuit Tilburg splitst naar Den Bosch en Eindhoven, nabij de Bosscheweg en natuurgebied Moerenburg. Er komen ongeveer tien huizen op een erf dat gezamenlijk eigendom wordt van de bewoners. Ieder huis heeft een eigen terras en de huizen omsluiten samen een collectieve tuin. Een deel van de huizen wordt mogelijk als (semi-)bungalow gebouwd.

Het doel is om de woningen zo te bouwen dat ze op jaarbasis geen stookkosten hebben. Ze wekken hun eigen warmte op. Zo zijn ze klaar voor de toekomst.

Het plan wordt bedacht door een planteam dat bestaat uit de architect en toekomstige bewoners. De verwachting is dat in 2020 de planvorming zal starten. Op de website van het project kunt u zich inschrijven om op de hoogte blijven. U krijgt dan bericht zodra het project van start gaat.

Geen opmerkingen:

Honk © 2011 -