dinsdag 19 januari 2016

Dongedal: oog in oog met de natuur.

Hoe verkoop je woningen op het dieptepunt van de crisis in de woningmarkt? Honk koos ervoor om het project Dongedal te ontwikkelen samen met de toekomstige bewoners.
Belangstellenden werden uitgenodigd om zitting te nemen in een planteam. Zij kozen gezamenlijk de architect en bedachten met hem het plan. Elke koper bepaalde zelf hoe groot ze wilde wonen en tot in detail hoe de woning werd ingedeeld. Door de zeer klantgerichte aanpak waren de kopers al in beeld voordat de verkoop startte en bouwde Honk precies de woningen waar vraag naar was. Zo ontstond ondanks de economische malaise een hoogwaardig plan met tevreden bewoners.

Wonen in de natuur

De schitterende locatie hielp bij het succes. Het project ligt in de Dongevallei, een natuurgebied dat het hart vormt van het Tilburgse stadsdeel Reeshof. Er leven tal van vogels, planten en dieren, waaronder een kudde Schotse hooglanders. De kopers wisten de natuur te waarderen: ze kozen grote ramen in de woonkamer, om uit te kijken over het landschap. En om het uitzicht nog te verrijken regelden zij de aanleg van een grote waterplas voor hun raam.

Een planteam van toekomstige bewoners

Honk begeleide het planteam en zorgde voor de ontwikkeling van 31 woningen, die vrijwel allemaal verschillend zijn. Omdat mensen zelf mochten kiezen hoe ze wilden wonen, zijn de woningen uitgevoerd met een plat dak en zijn de meeste woningen uitgevoerd als (semi-)bungalow.

Tijdens de crisis op de woningmarkt

Het plan is ontwikkeld en verkocht in een tijd van een diepe crisis op de woningmarkt. Op 29 mei 2015 werd de bouw officieel gestart door wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg. In 2017 is het plan voltooid.


Projectgegevens

ProjectDongedal
LocatieTilburg, Scharwoudestraat 
OpdrachtgeverHonk, Tilburg
ArchitectBedaux de Brouwer, Goirle
AannemerJ.A. Van Gisbergen, Hoge Mierde
MakelaarOMM Makelaars, Tilburg
Programma31 koopwoningen
Periode2013 - 2017

Geen opmerkingen:

Honk © 2011 -