Spring naar inhoud

Feestelijke bouwstart in Helvoirt met bewoners en wethouder Van Hal

Onlangs is in de nieuwbouwwijk Korenveld in Helvoirt de bouw gestart van drie bijzondere woningen. Deze woningen zijn namelijk de eerste drie koopwoningen in de gemeente Haaren die volledig energieneutraal zijn en levensloopbestendig. Ze zijn ontwikkeld door projectontwikkelaar Honk bv en ontworpen door de architecten van format:A, beide uit Tilburg.

Voor deze bijzondere gelegenheid was wethouder Harry van Hal van de gemeente Haaren (CDA, Ruimtelijke Ordening) aanwezig om samen met de nieuwe bewoners en eigenaren de eerste stenen te leggen. Ondanks de regen, die juist op het goede moment even een pauze hield,  metselden wethouder Van Hal en eigenaar Vughts de eerste stenen van de woningen.

Energieneutraal

De woningen worden niet aangesloten op gas en een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie zorgen voor een warm huis in de winter en koeling in de zomer.

Vanaf 2021 moeten alle nieuwe woningen energieneutraal gebouwd worden en deze drie semi-bungalows lopen daarop vooruit.

Levensloopbestendig

De woningen hebben op de begane grond een ruime garage, die ook als extra kamer gebruikt kan worden. Ook de extra kamer op de eerste verdieping kan op verschillende manieren worden gebruikt: als extra slaapkamer, maar ook als hobbyruimte of werkkamer.

De woningen zijn gerealiseerd door Honk bv uit Tilburg. Honk is een projectontwikkelaar die projecten realiseert voor nieuwe huur- en koopwoningen.  Honk heeft een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid in samenhang met kwaliteit en duurzaamheid. Honk gaat graag de uitdaging aan om wonen mogelijk te maken op een lastige locatie of in een al bestaand gebouw.