Spring naar inhoud

Het Korenveld: duurzaam en energieneutraal

Nederland neemt afscheid van gasaansluitingen. Uiterlijk vanaf 2021 moeten alle nieuwe woningen energieneutraal gebouwd worden. Deze drie nieuwe woningen in Helvoirt lopen daarop vooruit. De huizen worden de eerste nieuwbouw koopwoningen in Helvoirt die hun eigen warmte opwekken en zijn klaar voor de toekomst.

Deze huizen wekken hun eigen energiebehoefte op.

In een energiezuinig huis is het vasthouden van de warmte de eerste prioriteit. Deze huizen krijgen daarom zeer hoogwaardige isolatie van vloeren, daken en  muren. Alle kieren worden zorgvuldig gedicht. Een geavanceerd ventilatiesysteem zorgt voortdurend voor voldoende verwarmde, schone buitenlucht bij minimaal verlies van warmte.

Bovendien worden deze woningen voorzien van comfortabele vloerverwarming met een eigen warmtepomp. Dit apparaat haalt in de winter aardwarmte diep uit de grond en zorgt in de zomer juist voor koeling. De stroom die hier voor nodig is komt van zonnepanelen op het dak van het huis.