Spring naar inhoud

Honk signaleert het einde van prijzengroei op de woningmarkt

Er wordt veel geschreven over de woningmarkt, vooral door organisaties die op deze markt een specifiek belang hebben. Hypotheekverstrekkers en makelaarsverenigingen bepalen in belangrijke mate het beeld, maar zijn niet gebaat bij onrust, of bij sombere geluiden over de toekomst. Hun boodschap wordt zonder veel eigen inbreng overgenomen door de grote media. Niet vreemd, want de materie is ingewikkeld en de instituten als de NVM en de grootbanken kleden de boodschap mooi aan.

Honk volgt sinds 2004 de woningmarkt intensief. We analyseren periodiek data uit uiteenlopende bronnen, zoals het Kadaster, CBS, de NVM , HDN en enkele huizensites. De kennis die we hebben van de woningmarkt gebruiken we in onze eigen projecten en delen we met opdrachtgevers. Maar we delen ze ongevraagd en belangeloos ook graag met de rest van Nederland.

Medio 2018 is er voor Honk een goede reden om de stand van zaken op de Nederlandse woningmarkt opnieuw in beeld te brengen. Wie de media volgt denkt dat er geen vuiltje aan de lucht is, maar na een periode van 5 jaar onstuimige groei is er wel degelijk een einde aan de prijsstijgingen in zicht. Goed nieuws denken wij, maar we moeten ons niet laten verrassen als het eenmaal zover is. Lees onze analyse op onze eigen nieuwssite, www.woonnieuws.nl.