Spring naar inhoud

Burgemeester Weterings opent nieuwbouw The Commons

Tilburg heeft officieel haar eerste all electric straat: de huizen hebben geen aansluiting op gas of stadsverwarming, maar ze wekken hun eigen warmte op. Burgemeester Theo Weterings bezocht de Scharwoudestraat in de Tilburgse wijk De Reeshof om nieuwbouwproject ‘The Commons’ officieel te openen.

Hij feliciteerde de nieuwe bewoners met hun huis en prees ze voor hun moed om als een van de eersten een woning te kopen die zelfvoorzienend is. Sinds het begin van dit jaar wil de gemeente Tilburg nieuwbouwprojecten niet meer aansluiten op gas of stadsverwarming. Warmte moet voortaan ‘aan de woning’ worden opgewekt. Het project in De Reeshof loopt op deze ambitie vooruit.

De burgemeester kwam op uitnodiging van format A: architecten , aannemer J.A. van Gisbergen en Honk.